Posao
u Dukatu

Navigacija

Dukat povećava plaće svim zaposlenicima u Hrvatskoj

Dukat povećava plaće svim zaposlenicima u Hrvatskoj

 Veće plaće od rujna rezultat su ulaganja od 20,3 milijuna kuna godišnje.

Kao odgovor na sve jače inflatorne pritiske i rast troškova života te kao nastavak višegodišnje prakse kontinuiranog ulaganja u primanja zaposlenika, Dukat od 1. rujna povećava plaće svim zaposlenicima Dukata i povezanih poduzeća u Hrvatskoj (KIM Mljekara Karlovac, LA LOG i B.P.A.C. Auto).

Veće plaće rezultat su investicije od 20,3 milijuna kuna, a najznačajnije će povećanje plaća – od prosječno 16 posto – osjetiti više od 1.300 zaposlenika s plaćom vezanom uz koeficijent. Svim će zaposlenicima biti povećan mjesečni dodatak za topli obrok, onima s bruto plaćama koji nisu obuhvaćeni sustavom bonusa bit će isplaćena jednokratna nagrada, dok će zaposlenici s posebnim uvjetima rada, uz povećanje koeficijenta, dobiti i mjesečni dodatak. 

Ovim paketom povišica Dukat opravdava status jednog od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, a ujedno je i među prvima od velikih tvrtki koje su prilikom ulaganja u plaće uzele u obzir i realni inflatorni udar na životni standard zaposlenika, a koji se jednako odražava i na redovne troškove poslovanja.

Ovo veliko ulaganje u plaće nije prva ovogodišnja mjera kojom Dukat nastoji ublažiti inflatorne pritiske, ali i nagraditi zaposlenike. Njoj su prethodila povećanja plaća za velike skupine zaposlenika triju tvornica, odjela logistike i prodaje te uvećanje uskrsnice i regresa svim zaposlenicima. Time se ukupno ulaganje u plaće zaposlenika u ovoj godini penje na 29 milijuna kuna.  

Najnovije povećanje plaća nastavak je Dukatove višegodišnje prakse sustavnog ulaganja u zaposlenike koje je prepoznato i potvrđeno drugim certifikatom Poslodavac partner. Tako se Dukatovim zaposlenicima redovito isplaćuju regres, božićnica i uskrsnica, jubilarna nagrada, naknada za novorođenče, naknada za topli obrok i prijevoz, nagrada za učinak. Tu je i slobodan dan roditeljima čije dijete prvi puta kreće u vrtić i školu, slobodan dan trudnicama za prenatalne preglede, dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje za sve zaposlenike te različiti oblici pomoći u teškim situacijama.